Waarom doet liefde pijn?
Misschien omdat je bij liefde
Je niet kan schuilen
Of beschermen
Het komt...
Misschien
Om er door naar te vragen
Iets dat er altijd zal
zijn
Je kan liefde niet
controleren
Misschien heel even
corrigeren
Om er vanaf te geraken
Kan je er niet om smeken
Daarom dat liefde
Het meeste pijn kan doen
En meestal na liefde
Komt er afgunst
Liefde is meer dan alleen
Kunst
Het is de eeuwige ommekeer
Strijd van afgunst
Maar weet goed ...
Dat alleen de liefde
De bouwstenen zijn
Van vrede
Haat en liefde
Zitten kort aan elkaar
Met een lontje
Het is een competitie
Om wie het eerste aankomt.
Maar liefde
Heeft geen eindstreep