De laatste trein:
Drie en zeventig jaar geleden was dit de laatste trein,
vader, moeder, kind - in al hun naaktheid
-die Endlösung tegemoet!
Nu zit een kind patat weg te stouwen en te dreinen!
Moeder kijkt verveeld op haar i-pad en manlief is druk aan het telefoneren. De trein komt langzaam in beweging en maakt sissende geluiden, niemand kijkt op of om- als een stilleven lijken zij bevangen door hun dagelijkse bezigheden.
Net als toen de laatste trein nog gewoon trein was en schouwspel voor het ontluikende gezinsleven.