Als zij zwijgt-
Klinkt het:
Als taal
Maar dan non-verbaal
Een biggelende traan,
Schaterende lach
Het bonzen van haar hart,
In het holst van de nacht
Hou mij vast,
Zegt zij:
Laat mij gaan
Spreek of zwijg,
Kan je niet verstaan
Dus waan ik mij gelukkig,
In de stilte die spreekt
Koester de illusie,
Voordat zij het zwijgen verbreekt.
DAN REST DE VRAAG:
OF DE LIEFDE SPREEKT?
De klanken van weleer,
Beluister ik trouw- al was ik toen niet bij machte:
Vader immers vertrok, met gierende banden-
Moeder was kwaad, altijd kwaad en
Schold——
Ook ik vertrok,
Naar school-
Met lood in mijn benen,
Maar toch!
Meester S. oreerde,
Ik citeerde.
Vraag na vraag
Beluisterde ik trouw,
Klank na klank.