Zo af en toe schiet door mijn hoofd
er wordt over mijn schouder meegekeken
Want het eeuwige waarin zij heeft geloofd
is op sommige momenten weer gebleken
Juist momenten die beoordelingen noden
mij willen bezwaren met een overmacht
Wordt haar geloof en vertrouwen ontboden
om mij te steunen als een stille kracht
Zij leeft immer verder in haar overtuigen
welke mij soms stoorde tijdens haar bestaan
Nu moet ik het hoofd wel eens buigen
en bedenken hoe zij dat zou hebben gedaan
Oprechtheid en zorg waren kleuren in haar vlag
die behoren gelukkig tot mijn grootste erfenis
Zo vier ik in stilte nog altijd Moederdag
met haar voorbeeld in mijn gedachtenis