Moeders alleen op Moederdag .
Zo triest ,immens verdriet ,
Aan alle kinderen kan ik zeggen ,
Vergeet je moeder niet !
Dag en nacht stond ze klaar ,
Geen werk was haar teveel voorwaar ,
En toch ,ze wacht ,ze wacht ,
Overdag en ook bij nacht
Ze lacht zonder vreugde
Op een dag die haar heugde
Zijn ze haar vergeten ?
Ze zal het nooit weten ,
drank verzacht de pijn .
Maar het is hard ,als moeder alleen te zijn
Bees17