we waren net 2 waterlelies
door een zachte wind
bij elkaar gedreven
onze kleuren pasten goed bij elkaar
een paar van onze wortels verstrengelden
niet veel later werden we
weer zacht uit elkaar gedreven
soms vingen we
elkaars kleuren nog eens op
maar op een moment
kwam er een grote golf over je heen
en spoelde je mee
in dat diepe donkere gat
voorgoed
nu kan ik je kleuren
niet meer opvangen
maar stukjes van jouw wortels
hangen nog aan de mijne
voorgoed
en zo vergeet ik je
nooit