Heel lang geleden is het ontstaan.
Was je er, dan werd je uitgesloten.
Niemand wilde met je praten.
Omdat je anders was geworden.
Velen onder hun stierven,
een eenzame dood.
Doordat er geen luisterend oor,
of een begrijpende en helpende hand was.
Maar na vele eeuwen,
kregen de overlevenden,
toch die helpende hand,
met de broodnodige hulp.
Nu in de moderne wereld,
krijgen ze de kans
om weer een belangrijke schakel te zijn,
in onze maatschappij van oorlog en vrede.