Blauw
Ik ben helemaal gek van de kleur blauw
In alle gradaties is dat mijn favoriet
Blauw ben ik dus al jaren trouw
Hoor het zelfs graag in een lied
Boven mij, blauw in de lucht
Witte wolkjes die drijven voorbij
Afstekend de vogels in volle vlucht
Tja, blauw maakt me echt wel blij
In de blauwe zee kun je op de golven surfen
Of gewoon spelen met een strandbal
Dan heb je ook nog die blauwe smurfen
In mijn kindertijd waren ze er al
Dat vind ik leuke wezens
Vooral het mooie blonde smurfinnetje
Mijn liefde voor haar is heel intens
Zij is dan ook mijn vriendinnetje
Dan zijn er ook nog prachtige blauwe bloemen
De korenbloem met haar nectar voor vlinders en bijen
Luisteren naar de bijen die zoemen
Er tussenin liggen en een beetje vrijen
Heerlijk wandelen in de natuur
Flora, fauna maar ook het leven is zo puur
Bert 18-5-2017