De wereld draait – om macht, niet om zijn as.
De mensheid verruwt – en vervreemd van zijn natuur.
Ja, dat is algemeen bekend. Niemand is nog ‘puur.’
Werd alles maar weer… zoals het ooit was.
Ergens stokt mijn geloof dat mensen dat echt willen.
Wat dat vergt: Handen uit de mouwen,
de samenleving heeft u nodig? Het begint met ‘doen’
En het herstellen van vertrouwen.
De aarde vergaat, maar… wij stemmen stilzwijgend toe.
Het vergt inzet, moed, dapperheid en besef
Het lijkt voor mij dat de mensheid liever lui is dan moe.
Raar is de activist, bespot word zijn lef.
Heel raar, maar- ik vertrouw niet op uw verlangen, Voor u is geluk –
Nog steeds te koop.
Hoe vaak u het me ook zegt. Uw daadkracht lijkt ‘vertrokken.’
Ik heb zelf op de barricaden gestaan, ik ben nog steeds betrokken.
want ik kende vroeger, in mijn jeugd… armoede en wanhoop.
Heel gek, maar als men niets doet – gebeurt er nooit wat.
Niet in Nederland, niet in Europa of de Verenigde Staten.
Zoals ik het bij de meesten reëel inschat,
Blijft de mensheid elkaar voorlopig nog wel haten…
Met instemming blijft gepest op een schoolplein in stand.
Met toestemming werd the third reich ver-voltooid.
Ik hoopte ooit, op de uitgestoken hand-
Van een voorbeeld, Een man of vrouw- maar die persoon kwam nooit.
Wij zijn zelf- de meesters en de scheppers van de aarde.
Het ligt allemaal bij ons zelf. Vrede en solidaritet.
Laten we anderen ooit in hun eigen waarde?
Zonder eigen inzet- blijft verruwing de realiteit!
*Schop!* Doe allemaal zelf eens wat, inplaats van te zeuren dat de wereld zo… achter uit gaat, ver-materialiseert en verrruwt… Als we allemaal als struisvogeltjes binnen in huis blijven zitten, dan heeft de rechtse politiek vrij spel. Kleine tip: Zet je eens met hart en ziel, serieus in voor ‘minder bedeelden.’ In de maatschappij <3