Of ik een clown zou willen zijn?
Mensen gelukkig maken
Een glimlach toveren op hun
Bedroefde,vermoeide gezichten?
Mensen laten lachen, alle dagen
Hen met grappen en grollen vermaken
Kinderen die me leuk vinden
Waardering die ze op me richten
Mensen die om me heen komen staan
Die mijn kunsten bewonderen
Ook al zijn die zo onnozel als maar kan
Of ik een clown zou willen zijn?
Een eenzaat, eenzaam
Die verdrinkt in z’n tranen
Voor wie zelfmoord meer is
Dan een verre gedachte
Door iedereen uitgelachen
Iedereen die me verliet, ooit lachte
Die vernedering, die intense pijn
Mensen die me laten vallen, langzaam
Als ik niet meer grappig bent
Mensen die met mijn uiterlijk spotten
En ik, ik die alles zo maar slik
Omdat ik geen keuze heb
Ik ben nu eenmaal … een clown