op een dag wordt je wakker
en bedenkt"nooit geweten"
dat ik in mijn leven vol met leugens heb gezeten
niet bewust, slechts onwetend
van wat eigenlijk waarheid was
sprak ik woorden die'k niet echt voelde
wel eens in een boekje las
ik wist het mooi te formuleren
niet oprecht,'t was meer een wens
in de hoop 't ooit te beleven
liefde, oprecht en heel intens
toch heb ik nooit bewust gelogen
ik wist niet waarover ik het had
de betekenis van die woorden
die ik nu pas geheel bevat
steeds weer dacht ik "ja, dit is 'm"
't was liefde die ik slechts voorwende
besefte ik op de dag
dat ik jou herkende
- 4-4-99 -