Rustpunt.
Rustieke landweg
zanderig bospad
het blauwe rustpunt twee weken lang.
Weldadig schijnt
de zon die dagen
perfecte plek , ons tot belang.
Ver weg van steden
van het dorp zelfs
verscholen in een groen habijt.
Warme ontvangst
gebak met koffie
verpozing in een and’re tijd
Groen korenveld
aardappelplanten
een watersproeier lest de dorst.
Een spannend boek
in avonduren
niets van westerse drukte dat torst.
De gekraagde roodstaart
tikt op de ramen
strijdt tegen eigen beelt’nis hier
spreeuwen en groenling
roodborst , vliegenvanger
brengen vol op vogel vertier.
Sidderende lucht
spiegelt de middag
wij hoeven niets, rusten hier uit
wat fris een
spannend boek ook
Pleuna die droomt…is weer de bruid.
Boerenzwaluwen
vinden hier broedplek
Wilde konijnen dartelen om ons heen
kippen hebben
vrije uitloop
de kwikstaart is hier algemeen.
Rustpunt om even
bij te spijk’ren
van alle drukte, weldadige sfeer
onthaasting die
adem doet halen
genieten elke dag daar weer.
th