JUGENDSTIL
Er draait een draad om haar heen
van goud en licht alsof de spin
weet heeft van haar daden, voordat
de koude in haar hart, winter begint
Op de schommel onder de beuk op en neer
haar zorgen weg in dromen en lang
vergane daden, stof dat poriƫn vult
terwijl doden rond de boom marcheren
De weg naar huis is niet meer lang
de lasten vallen af en zweven weg
gedragen door zingende engelen
wier beeld zich moeilijk vangen laat