Als de klok de tijd wegtikt
En de schaduwen het winnen van de zon
Lopen langzaam de gedachten
In mijn hoofd, een heel peloton
Meestal zijn het oude bekende
Herinneringen van heel ver
Soms zijn ze welkom
De gedachten van oudsher
Ook komen er nieuwe
Hersenspinsels voorbij
Huppelend en lachend
Springend, zij aan zij
Soms traag kruipend
Graven ze een weg naar binnen
Zoekend en tastend
Mijmeren en bezinnen
Mijn hart klopt sneller
Dan komen de gedachten
Aan alles wat ik moest
Maar niet kon betrachten
Die sluipen naar binnen
En blijven graag hangen
Ik wil ze weg jagen
Maar kan ze niet vangen
De klok tikt door maar
de slaap zal niet komen
Totdat ik alle gedachten
Uit mijn hoofd laat stromen