Duwen.
Bij het WK
wedstrijd gebeuren
duwt men om ’t leven, eigen gericht
kansen ontneemt
te eigen bate
tegenpartij uit evenwicht.
Duwen kan echter
ook ten goede
dat geestelijk duwtje in de rug
de ander zo
weer kansen bieden
over een niet te nemen brug.
Zo wil de Heer
dat duwtje geven
daar waar wij wand’len aan zijn zij
ons zo op goede
wegen leiden
blij voort gaan in genade tij.
De ander duwen
in een richting
die koerst naar warmte en geluk
veel mensen snakken
naar zo’n duwtje
om te ontsnappen aan de druk.
th