De helaasheid van leven.
Met stekende pijn, luid geschreeuw
Met stokkende adem, ongecontroleerd
Met verkrampte benen, hulpeloze armen
Met verwilderde blik, schokkend hoofd
Verman je !
In kritieke toestand verlost
In premature staat geaard
In blinde paniek geworpen
In opperste wanhoop gestort
Verman je !
Van jongsaf onzeker bang leven
Van jongsaf gepamperd, ontzien
Van jongsaf getekend, gemeden
Van jongsaf verslagen, belast
Verman je !
Altijd rusteloos, besluiteloos
Altijd moedeloos, hopeloos
Altijd uitzichtloos, kansloos
Altijd hulpeloos, machteloos
Verman je !
Nooit het leven begrijpen
Nooit het leven omarmen
Nooit het leven koesteren
Nooit het leven genieten
Verman je !
Wel liefdeloos leven
Wel ongelukkig leven
Wel suïcidaal leven
Wel verloren leven
Verman je !