Schuld
Vaak zijn mensen uit de omgeving verrast
wanneer iemand uit het leven stapt.
Ze zagen het niet aankomen
voelen zich schuldig.
Schuld!
Ze is terug van weggeweest.
Vroeger noemde men het zonde.
Na de zonde waren er berouw
en vergiffenis mogelijk,
nu is de digitale wereld
onverbiddelijk.
Strenge zedenmeesters pleiten
voor eeuwige straf.
Een zelfmoord die niemand zag aankomen
betekent dat gevoelens
verborgen bleven,
met niemand werden gedeeld.
Het wonder genoemd facebook!
Claire Vanfleteren(c)