Grenzen
Hoewel denkbeeldig
eens getrokken
zijn zij veelal kenmerk van de strijd.
Één lijntje, er voor
’t al is van ons
weliswaar afhankelijk van de tijd.
In vredestijd staan
grenzen open
voor velen , niet voor de vluchteling.
Oorlogsgebieden
zijn gesloten
ook voor de mensen onderling.
Wij mensen houden
niet van grenzen
waar de beperking ons weerhoudt
te gaan en staan
waar wij maar willen
als kind de grens over , is stout.
Wetten bepalen
vele lijnen
die overschrijding kent veelal de cel
begrensd is ook
ons eigen leven
wij zoeken daarin heel ons wel.
th