In mijn hart heb ik laatjes
Groot, klein, open en gesloten
In allerlei vormen en maten
Maar een laatje voor jou
Zal er altijd zijn
Elk laatje vertelt haar eigen verhaal
Elk laatje draagt haar eigen geheim
Sommigen waard om te delen
Anderen ver weggestopt en afgesloten
Maar een laatje voor jou
Zal er altijd zijn
Maar!
Ik kan je niet van tevoren vertellen
Ik kan je niet van te voren laten zien
Welk laatje van jou gaat worden
Hoe groot deze zal worden
Of hoe hij eruit komt te zien
Want!
Jou aanwezigheid in mijn leven
De weg die wij in zullen slaan
Geven dat zichtbare doch geheime laatje vorm
Zich opvullend met herinneringen en emoties
Om op gegeven moment weer dicht te gaan
Vanaf!
Dat moment zal ik dat laatje koesteren
Verzorgen met alle liefde die ik bezit
Gladstrijken met tranen en geduld
En
Vergezeld van alle elementen in het leven
Gekoppeld aan jou aanwezigheid in mijn bestaan
Zal dat ene laatje
Jou laatje
Tot aan mijn dood
In mijn hart blijven bestaan