het einde
van een lange
hete zomerse
dag loopt ten
einde,
iedereen ligt
op bed,
behalve de
mensen die
s'nachts werken,
kijk alweer zoals
altijd music tele-
vision van mtv,
buiten hoor je de
bladeren ritselen
van de bomen er
waait een zwoele
zomerse bries,
terwijl ik de
zweetdruppels
van mijn voor-
hoofd veeg,
snel nog een zip
neem van mijn peuk,
eindelijk geen mensen
meer om me heen,
helemaal alleen in
mijn element dus,
straks om half zes
trek ik mijn eerste
biertje open,
drink er vier en
drink verder de
hele dag niets,
wel een pakje shag
per dag rook ik,
alle patienten
zijn dan weer
present,
dan begint de
ellendige lange
dag weer voor mij,