Meedogenloos martelt de zomerzon
het droge land.
Maar :
Kinderen smikkelen ijsjes,
plonsen in koele zwembaden.
Blote huiden overspoelen de stranden
De zee spiegelt de zon zo mooi.
Maisplanten staan te schreeuwen om water
Gras verschiet verschrikt van kleur.
Airco’s loeien.
Mensen zuchten.
En ...
De zon die lacht maar,
De boer die wacht maar.
Nederland golft onder de hitte.
Het is zomer toch?