Er was een toenemend tikken in de slaap
het gezicht met natte kusjes bedekt
Wakker geworden dacht ik diep in de nacht aan jou
hoe je op me klom, zorgvuldig je gewicht verdeelde
me bevrijdde van een langdurige eenzaamheid
Al geeuwend de druppelende dakramen gesloten
In een boek met Griekse mythen gelezen
hoe Zeus in de gedaante van een regenbui
een sterfelijke vrouw bezwangerde
want nogal vruchtbaar, goddelijk zaad
Even later vielen mijn ogen dicht, natuurlijk
een droom waarin jij rustig ademhaalde in en uit
naast mij lag, gaapte en glimlachend kreunde