Geknakt.
Schitterend weer
geen wind of stormen
toch met een afgeknapte mast
het zal je hier toch
maar overkomen
omdat die sluis even niet past.
Engelse vlag
een puur eind varen
die planning gaat even dus niet door
een zeilboot zonder
zeil dat gaat niet
nieuwe mast niet maar zo op spoor.
Triest als je jou
moet leiden
naar Marina voor een groot herstel.
Je voelt een
brokje mededogen
een schietgebed, het gaat jullie wel.
De zee golft lonkend
van tussen de pieren
het wordt Marina in de wacht
hoe triest kan
schutten plots verlopen
verkeerde wending, knak vol kracht.
th