Beter.
Velen willen alles
beter weten
wat de één ontdekt, haalt d’ander onderuit
die heeft het uit
betrouwb’re bronnen
dan volgt er weer een nieuw besluit.
Dat pure raakt
daarin verloren
je zoekt, bepaalt je eigen weg
niet dat je ‘t
beter weet , doch
‘t landde na veelal nog wat overleg.
Vanuit wat jij
hebt meegekregen
heb je een doel en weg bepaald
die je gebracht heeft
in die puurheid
dat zo je leven heeft gestaald.
Dat kinderlijk geloof
dat eerst aanvaarden
vormt vaak een kleur van puur geluk
als rugzak met
je meegedragen
dat beetje beter kan niet stuk.
th