Ik heb een vriend die niemand ziet.
Toch bestaat hij wel.
Hij was er al voor mijn geboorte .
En zal er zijn als ik sterf.
Hij is mijn trouwste kameraad.
Hij zal mij nooit vergeten of verlaten.
Daarvoor is de vriendschap te groot.
Als hij me roept zal ik meegaan.
Naar de plek die hij zal tonen.
En naar ik het meest verlang.
Zijn naam boezemt bij velen angst in.
Maar niet bij mij.
Want hij kent mij als geen ander.
Hij was en is er altijd.
In mijn vrolijke en verdrietige momenten.
Als ik lach, lacht hij mee.
Als ik boos ben laat hij mij even begaan.
En als ik moet huilen, dan telt hij elke traan.
Ja, hij is een vriend, zo zijn er niet velen.
Zelfs het laatste bed zal ik met hem delen.
En ook al is zijn naam maar klein,
Zijn vriendschap en trouw zijn groot.
Daarom ben ik blij dat hij
mijn trouwste kameraad wilt zijn.
Zijn naam?
De Dood....
Pancho
25 augustus 2018