Als kind maakte je dingen mee
die het daglicht niet mochten zien.
Je groeide op in een donkere wereld
Samen met kinderen en kleinkinderen,
verstoten door naaste familie.
Bemind door kinderen, kleinkinderen,
vrienden en verre familie.
Groeide je op tot de vrouw die je nu bent.
Getekend door het leven,
vechtend voor geluk en vrijheid.
Maar toch een sterke vrouw.