Dierbare vriend,
Dierbare vriendin,
Je luistert naar de woorden,
Je luistert naar de kern,
En rekent me niet af,
Op mijn laatste zin,
Ik wil met je praten,
Met je lachen,
Met je delen,
En als ik het aanvoel,
Je soms even laten,
Een compliment,
Aan iedere kant,
Soms ongemakkelijk,
Maar wat is het stiekem fijn,
Als je daarmee word verwend,
Je hoogste top,
Je diepste dal,
Alles wat al is gezegd,
Zit voor eeuwig in mijn kop,
Iets wat dierbaar blijven zal,
Bescheiden, met een vleugje arrogantie,
Beantwoord met subjectiviteit,
Een inhoudelijk gesprek,
En een hoop tolerantie,
Tot over mijn oren,
In gedachten herboren,
In het hart verloren,
Door meerdere factoren,
Ik ridiculiseer,
Ik vermijd,
En ik ontwijk,
Maar ergens,
Smacht ik,
Naar dit alles,
En nog veel meer..