er ontwaakt een gebeurtenis op dit moment
klaarwakker, hoewel nadien
onaangesproken, door verpakking omhuld
lijkt voortgang even op weerzien
op een gezicht in herinnering of
een toekomst die wacht
daarna vermalen gedachten tot
sterrenstof in een overdaad aan nacht
lijkt de maan binnen handbereik
zijn alle negen levens van de kat verdwaald
zijn we zo veraf als
wachten, nog onbepaald