Onverwachts siert de tijd zijn knipoog
zo nog onbezonnen, zo nog onbegaan
Onverwachts verfijnt de toekomst zijn zicht
een horizon die naar verbeelding ontstaat
Een verbeelding in het heden zo begeert
zo druk verwacht, zo rustig bedacht
Een verbeelding die een bewustzijn uitstraalt
een spreuk gevormd uit verbeeldingskracht
Een levensbeschouwing uit steen zo geslepen
zo schouwend benaderd, zo vaardig bevormend
Een levensbeschouwing als parels van diamant
vanuit de knipoog, s'werelds onmisbaar element