Is er leven na de dood?
Wat gebeurt er als we heengaan?
Natuurlijk eerst de begrafenis,
daarbij laat menigeen een traan.
Maar erna, als het leven is beëindigd,
hoe gaat het verder met hen die geloofde,
krijgen zij, wat hun werd voorgespiegeld,
datgene wat werd voorgehouden, het beloofde?
Ook geloven velen in reïncarnatie,
in het iets anders veranderen, na nu,
die hebben dat als hou-vast,
je zou kunnen zeggen, een déjà-vu.
Sommigen denken dat wij,
veranderen in een stralende ster,
doch dat leven is ook niet eeuwig,
hoewel, toch miljoenen lichtjaren ver.
Nee, ik hou het op geheel iets anders,
meer een soort nieuw bestaan,
ik denk, ik kom terug, als
één karretje van de achtbaan.
Nee, begin nu niet te lachen,
denk niet wat is dat een hark,
ik besef ergens dat, we komen
allen terug als attribuut van een pretpark.
Dat is bedoeld, om een kind te geven,
een dag vol lol en plezier,
want dat is toch de bedoeling,
van ons bestaan op deze aarde hier.
Want inplaats van datgene,
geven we onze kinderen,
milieurampoen, oorlogen, en allerlei ellende
die dat plezier behoorlijk verhinderen.
Dus werd ergens besloten,
door wie of door wat,
dat is het doel na het aardse leven,
tenminste, zo heb ik het opgevat.