Gewoon op aarde verschijnen en niets doen,
zal wel niet de bedoeling zijn van ons bestaan,
nee, natuurlijk niet, een ieder heeft een doel,
anders was het gauw met ons gedaan.
Iedereen vervult zijn taak naar behoren,
met maken, brengen, werken met vlijt,
de een wordt schipper, de ander bestuurt een tram,
ook zijn het die het verdienen met handarbeid.
Velen maken iets, soms niet geheel klaar,
dat noemen ze in de economie, halffabricaat,
doch aan het einde van de werkdag,kijkt
de arbeider/ster met een gevoel , dat staat.
Okay, het is niet af, maar dat gebeurt elders wel,
daar maken ze het tot een eindproduct,
dan wordt het verkocht als consumptie,
dan is de arbeidskringloop gelukt.
Een ieder is tevreden, na gedane arbeid,
te zien en te weten, ik heb iets gecreƫerd,
wat voor een einddoel het ook heeft, gewoon
zeker te zijn dat je wat hebt geproduceerd.
Dat geldt voor allen, die hiervoor werken,
de smeerolie van onze aardse economie,
velen weken ploeteren, om dan
te komen tot een welverdiende vakantie.
Natuurlijk, we moeten ons ook vermenigvuldigen,
dat is de kern van ons bestaan hier op aarde,
maar samen met arbeid en opvoeding maakt en
geeft dat voor veel mensen de juiste waarde.
Je bent niet zomaar een deskundige in iets,
voor veel vakken moet worden geleerd,
soms heb je daar ook nog een stageperiode bij,
voordat je in dat beroep bent afgestudeerd.
Maar uiteindelijk geeft elk beroep je voldoening,
voor wat en hetgeen dat vak betekent,
het eind product moet een juiste bevalling zijn,
daar wordt iedere verwekker op afgerekend.
Toch is er een vak, misschien wel
een van de moeilijkste om te bereiken,
een uiterst ingewikkeld en prestigieus beroep,
doch je moet niet het eind product bekijken.
Het beroep van arts, dokter, chirurg,
noem al die omschrijvingen maar op,
een zeer gewaardeerde baan, die helaas
een fabricaat levert van een strop.
Zolang en moeizaam te hebben gestudeerd,
met een ideaal die men van jouw dan verwacht,
een beroep te vervullen, die nog nooit, in zijn
bestaan een succesvol eind product heeft gebracht.
Is het niet frustrerend, om te beseffen,
dat als je in dit milieu komt kijken
wetend, dat hoe hard je er ook aan werkt,
jouw eindproduct nergens op zal lijken.