Je rijdt trots als een pauw in je nieuwe auto,
je ziet de weerspiegeling daarvan in andermans gezichten,
je denkt, ik geef nog een beetje gas bij, doch
ho! Stoppen, daar heb je weer van die verkeerslichten.
Toch eigenlijk een verkeerde naam voor die lamppies,
ze lichten het verkeer geheel niet op,
zij zijn juist een sta in de weg, als je ze negeert,
wel, de de boete is voor jouw financiƫn een strop.
Dus ze zouden eigenlijk anders moeten heten,
we gaan gewoon een nieuwe naam bedenken,
niet dat het enigszins zal helpen, want ze
blijven ons dan toch ook nog ergenis schenken.
Maar misschien klinkt het dan wat vriendelijker,
als we over die verkeerslichten zeuren,
waarschijnlijk betalen we iets soepeler de boete,
wanneer we weer eens door het rode licht scheuren.
Het blijft, laten we eerlijk zijn, ons probleem,
die dingen zijn opgehangen voor onze veiligheid,
dat we ze zien als sta-in-de-weg, is
niet geheel en al te rijmen met de realiteit.
Trouwens, het schiet me net te binnen, als een
rood-oranje-groen gekleurde bliksemschicht,
we hebben al een andere naam, niet dan, iedereen
noemt dat ding toch al een stoplicht.
Laten we eerlijk zijn, dat is de verkeerde naam,
want is het groen, dan rijden we door,
stoppen is dan uit de boze, verkeerstechnisch gezien,
doe je het wel, dan krijg je een aardige file hoor.
Als we realistisch zijn, dan houden we het simpel,
waar ze ook staan, in de straat, of op een terrein,
die drie kleuren bak in het verkeer, vanaf nu, wordt,
door het rijdend volk gezien als een hindernis-sein.