Met je voeten in het heden
En je hart al in de toekomst
Neem je afscheid van de dingen
Die nu nog bij je zijn
Je omarmen
Je omringen
En je vullen met angstige liefde
Bang voor het verliezen
Verhuld door lachend dansen
Dwing je de tijd te stoppen
De dagen te rekken
Door je uit te strekken
Naar de ongrijpbare
Jonge jaren, reeds verdwenen
Nog zichtbaar in je ziel
Hopend bid je voor kracht
Om te accepteren
Het gevecht om te leren
Jezelf te geven
Zonder te krijgen
Met vrede in je hart
Alleen de sterkste
Gunnen de wereld
Ook wanneer het gunnen
Je eigen wereld eenzaam maakt
Als die liefde ook kan scheuren
Je in het diepste wordt geraakt
Leeg van verlangen
Je hart te vaak gebruikt
Hetzelfde hart
Dat leven gaf
Aan mij, nog elke dag
En ik zie je
Ook als het lachen is gestopt
De laatste echo vervlogen
Woon je in mijn hart
Besta je in mijn ogen