het was kleiner dan mijn verbeelding
iets onbeduidends
het paste nog net in een ooghoek
niemand had er belangstelling voor
het was dan ook dunner
dan de vleugels van een vlieg
te jong om naam te hebben
te oud voor de snelheid van de dag
vluchtig als een wolkenarchipel
zo weinig als heel gering
hooguit een letter uit een boek
of nee, een korreltje zand op de vloedlijn
maar ach, het leek speciaal voor mij
en ik kocht het voor een
appel en een ei