Een leugentje om bestwil,
is toch eigenlijk niet verkeerd,
vaak is het bijna de waarheid,
niet ten hele, maar ten halve gekeerd.
Ook is het om de toehoorder,
enigszins voor te bereiden,
op wat komen gaat, hetgeen
misschien kan leiden tot lijden.
Laten we eem voobeeld nemen,
zeg je vriend is opeens heengegaan,
je moet het zijn vrouw gaan vertellen,
nou, ga daar maar eens aanstaan.
Dus zeg je tegen dat lieve vrouwtje,
kan het zijn dat Henk een minnaris heeft,
ohh! Roept zij kwaad en heftig,
als dat zo is , is hij er geweest.
Wel, wat het eerste betreft, roep je opgelucht,
daar is het nooit van gekomen,
maar dat andere, tja daar heeft Henk
vanwege jouw uitroep, een voorschot op genomen.