Waarom heb ik, in mijn leven,
Altijd heel veel pech?
Als ik me omdraai naar geluk-
Dan schiet het heel snel weg.
*Poef.* Alsof het niet bestaat.
Het is altijd een naar gevoel,
Die na de -korte- perioden van ware liefde en geluk
In mijn hart toeslaat.
Ik ben alleen. Ik heb nooit liefde gekend.
Wat als je de spreekwoordelijke jonge wolf
die je ooit verontwaardigd
in de regen aanstaarde- en die je blijft verwonderen,
Wat was dat toch voor typ?
Achter zijn oren wil kriebelen. En zeggen:
'Ik ben niet zo erg in de omgang, ik heb het gewoon
Zwaar en moeilijk op het moment.' *Kusje in je nek.*
Misschien had dat beest dat wel fijn gevonden.
Maar dat was ook weer in 2011.
En had de wereld er heel anders uit gezien als je dat
Zomaar hed gedaan.
*Bliep, Bliep.*
Toen was er de werkelijkheid.
Omdat je in feite niets deed,
Heel veel geroddel aan je reet.-
En omdat ze het eigenlijk nog steeds niet wisten,
En ze zich ieder moment vol geroddel over jouw
Eigenlijk wel zwaar vergisten- in de dame Maai de Vries.
Hun eigen gedrag en gedoe- naar jouw toe, niet zo quis.
Ongeluk met alles. Turning point 2012.
Ik sla me er doorheen, maar- de prijzen zijn fenomenaal.
Een eenling in de moderne maatschappij,
Vaak zonder succes. En wat is dat toch, die verhalen in je
Hoofd, die je 's nachts eigenlijk zou moeten dromen, maar-
Waar je dromen in de nacht steeds nachtmerries zijn,
Is de ochtend de plek waar je gillend van angst,
Voor monsters uit wakker word.
Dromen te ongemakkelijk, om met het bewustzijn mee te-
Kunnen, mogen, gewoon te heftig, om zo te zien?
Ik ben een eenling. Een met links opstandige denkbeelden.
Ik huil omdat ik eenzaam ben.
Ik help de mensen om me heen, om niet te voelen dat ik zo'n zeer heb.
Ik vraag me af, wat ik in die afgelopen tijd,
Nou eigenlijk allemaal geleerd heb.
En waarom het een probleem is, wat zich steeds herhaalt.
Wat ik zoal geleerd heb,
Is hoe pijnlijk,- al dat verlies voor mij is.
Ik ben er van af, maar voor mijn gemoed en voor naschokken
In mijn herinnering en pijngevoel,
Is jullie oplichterij hekserij
- Nog echt geen geschiedenis.-
Yours sincerely,
Maaike de Vries
(S.t.a.r.l.i.g.h.t.)