De prachtige herfst schrijft zijn verhaal
sommige takken zijn al kaal
Hier en daar
nog een twijfelaar
Maar... geen ontkomen
kaal worden bomen
Helaba zegt de stoere den
besef jij wel wie ik ben
Mijn naalden blijven lekker mooi aan mijn takken staan
laat ze pas vallen als ze hun dienstje hebben gedaan
Daarom vind je altijd een fris naaldenbedje rondom mij
en zo zij...
Helaba zei ook de Spar bescheiden, maar dit terzijde
ik zal ook de herfst- en winterval vermijden
Helaba "Ikke toch lekker niet"
zei de Lariks erudiet
Ik doe lekker met de bladval mee
kijk maar, ik begin er al mee
Ach ja zo zingt ieder vogeltje zoals het gebekt is
ruit ieder boompje zoals het gekruind is…