Managementvirus
Het kruipt, het sluipt, haast ongehoord
langs gangen en langs zalen
De echte zorg wordt bruut vermoord
waar aandeelhouders halen
Verzekeraars bepalen de maat
uit het commerciƫle overwegen
En als het dan wat kosten gaat
zijn ze opeens verlegen
Specialisten moeten samenwerken
maar elk zwaait een eigen vlag
Van samen is niets te merken
verbaasde blikken op de laatste dag
De minister is uiterst geschrokken
dat de markt zijn werking mist
Patiƫnten blijven met de brokken
waarvan niemand de omvang wist
Voorziening in een ontwikkeld land
verziekt door een graaicultuur
Vakmensen weer aan de kant
zo wordt de zorg wel duur