De ochtenden en de avonden zijn al koud en fris
maar overdag denk je dat 't lente is
Na het optrekken van de ochtendnevelen
beginnen mussen in de zon gezellig te prevelen
De mooie Roodborst
zingt uit volle borst
Onder de Esdoorn is de bodem getooid met gevleugelde zaden
die massaal toch wel een beetje de herfst verraden