Zacht waait de herfstwind
Als de echo’s van mijn voetstappen
me vergezellen op het vastgetrapte grint
de zon mijn schaduw doet verlengen
najaarswind m’n rimpels streelt
en ik een bezoek wil brengen
aan de boskapel, plekje van stilte en rust
een kaarsje branden bij het Mariabeeld
daar mijmerend verpoos
met ogen dicht en gevouwen handen
vuur van kaarslicht deed mijn ziel ontbranden
tot hemelse gedachten en elders ver
blaas ik mijn ademtocht zover die reiken kan
mijn voetstappen door de wind verwaait
hoor ik ergens de echo’s van een haan
die haar victorie kraait
*
Anneke