Geschiedenis.
Na honderd jaar
nu een herdenking
van de eerste wereldoorlog , vier jaren lang
miljoenen verloren
toen het leven
Nederland ontsnapte uit die dwang.
Basis toch wel van
toch die tweede
niet meer neutraal, nu zelf in beeld
Joden vernietiging
zelf vernederd
iets wat in ’t leven nauw’lijks heelt.
Pogen te leren van
dit gebeuren
vrede is noodzakelijk en important
herdenken legt
de wonden open
voor ieder mens , voor ieder land.
Die uit Gods Woord
zeker zo belangrijk
ook daarin grijst het menselijk kwaad
doch in een glans
van de belofte
eens komt een eind aan alle haat.
th