Zien.
De Zoon van God
als Kind geboren
hoe zag Hijzelf die grot op aard
een hemel ver
nu in het donker
hoe is zijn God zijn hier bewaard ?
Hoe vol geheim’nis is
zijn hier zijn
hoe past Zijn macht hier in dit kind
is soms het groeien
in het aardse
wat hemel en aarde zo verbindt.
Twaalf jaar hij
toefde in de tempel
Joodse leraren kregen hemelse les
Gods Woord werd
zichtbaar in hun ogen
iets glansde van komende bres.
Hij werd als ons
in ’t aards gevangen
ogen behielden die hemelse klik
vol liefde , genade
voor heel de schepping
t eeuwigé afgelegd voor ’t aardse ogenblik.
Die ogen liefdevol
en machtig
staren vanaf Gods rechtertroon
op jou en mij
ons zo te brengen
tot Hem , ontdaan van alle hoon.
th