Met het bloed aan mijn vingers,
De wonden op mijn huid,
Blijf ik gaan tot de klus geklaard is,
En gooi ik alles er uit,
Ik hou niet van opgeven,
Blijf naar eer en geweten,
Naar het beste streven,
Ik heb nooit op mijn gat gezeten,
Ik kan ontzettend zeiken,
Echt alles en iedereen,
Inclusief mezelf,
Verrot schelden,
Maar ik 'doe' het wel,
Ik zal voor niets bezwijken,
Want kijk me maar gaan,
Daar ga ik weer,
Voor de zoveelste keer,
Ik kan nog op mijn benen staan,
Hoor daarom mijn geklaag,
Neem het met een korrel zout,
Want het is een dunne laag,
En krijg het alsjeblieft niet benauwd,
Het is niet dat ik zeik voor fun,
Maar ik blijf gaan, ik ga vooruit,
Ik ken ook niet anders, het loont,
Moveo Ergo Sum.