Mijn geliefde verdorie in het ziekenhuis
ja, dan is er iets niet pluis
Soms kan het niet anders
en zijn dokters medestanders
Goed dat ze er zijn
als middel tegen ongemak en pijn
Ze doen wat ze kunnen
om iedereen gezondheid te gunnen
Chapeau voor de mensen die daar anderen verzorgen
van de avond tot de morgen
Hun professionaliteit ten dienste stellen
opdat patiënten snel herstellen
Inderdaad, wonden moeten nu helen
maar dit zal de tijd klaarspelen
Ben blij dat mijn geliefde door hun zorgen heel binnenkort
weer terug de 'oude wordt'