Ik zie ze kijken
Blikken scherp van venijn
Laat de onkunde maar blijken
Ik overtref deze schone schijn
Verdriet heeft mij doen groeien
Haat heeft mij niet gedeerd
In harten waar geen liefde kon bloeien
Heb ik het tij gekeerd
Onbekend en onbegrepen
Schaduwen sterker dan licht
Verbrand maar al mijn schepen
Mijn blik is vooruit gericht
Geen weg meer terug
Ver van de zee der verdriet
Volg mij over deze brug
En doe al dat kwaad teniet
Vind dan de reden
Overtref de schaduwkant
Jouw kracht in dit heden
Houd moed, houd stand
Nu:
We zien ze kijken
Hun blikken onmachtig in venijn
De onkunde laten ze blijken
Vergeet toch hun schone schijn
Wij zijn sterker
Dan al hun verdriet
Zij kennen alleen de kerker
Wij wat er ligt in het verschiet
Vogelvrij in gedachten
Tot alles in staat
Daar waar wij niet meer wachten
Wij immuun voor kwaad