Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Door een andermans ogen ...
Door een andermans ogen
Hoe wordt ik gezien in mijn bewegen
is men verbaasd of toch verguld
Komt men Billie Turf of Bud Spencer tegen
op-en aanmerkingen blijven verhuld
Zie de fluister en beoordeelde blikken
maar niemand komt er met een vraag
Van mijn verhaal zouden ze schrikken
hoe ik het steeds redde tot vandaag
Ik ben veroordeeld in de statistieken
waar alleen negatief beschreven staat
Wie afwijkt behoort bij de zieken
dat is kennelijk hoe het leven gaat
Mijn inzet is gericht op de mijnen
die mijn zorg en wijze waarderen
Waar vooroordelen verdwijnen
in mijn oeverloos presteren
Toeschouwers en passanten hebben pech
omdat ze met andere maten meten
Dat brengt mij toch niet van de leg
het maakt me moe maar niet versleten
Reacties op dit gedicht
trucker klaas vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Avr
:
Vrijdag, november 23, 2018 13:21
Heel mooi gedicht!Vooral een troostrijke 4e strofe!
voske
:
Donderdag, november 22, 2018 23:53
Topper.
Over dit gedicht
Auteur:
trucker klaas
Gecontroleerd door:
christina
Gepubliceerd op:
22 november 2018
Thema's:
[Leven]
[IK]
[Filosofie]