Winkelstraten.
Decembermaand
de winkelstraten
gevuld met winkelend publiek
kerst vraagt aandacht
op veel terreinen
de kerstinkopen zijn uniek.
Kerstbomen samen
met versiering
kleding en keuzes voor ’t diner
cado’s die
Sinterklaas vervangen
op zoek naar weer een nieuw idee.
Kerkvieringen
in voorbereiding
the Carols klinken in kerk , op straat
Dickens omranding
in wat dorpen
’t al als trektocht van formaat.
Daar tussen in
markeren stallen
het Kerst , waar ’t om begonnen is.
Kind met waswater
verbannen
vergeten rijkdom als gemis.
De stille nacht
is nu luid vullend
zodat de diepte niet wordt gepeild
van ’t Heil dat ons
is toe gevallen
wij hebben een and’re kerst geveild.
th