Kerst.
’t Al om ons heen
straalt kerstgebeuren
de winkelstand speelt hierop in.
Verlichting in de
winkelstraten
groen, kaarsen, tierlantijnen prikkelen de zin.
Kerken en straatzang
laten horen
een Kind dat ons geboren is.
Idyllisch klinkt de
roep om vrede
doch alles gaat nog even mis.
Het Kind spreekt aan.
God is verlaten.
God schonk Zijn Zoon voor een herstel
tussen de Schepper
en de schepping
doch verstaat het schepsel dit nu wel.
Dat in Zijn Zoon
de weg zich opent
die door het duister was verstoord
het geloof op die
oneindige genade
ligt als geheim’nis in Zijn Woord.
Kerstmis is ’t Licht
in ’t aardse duister
in ’t Kind worden grenzen verlegd.
Is dood weer leven
eeuw’ge vrede
het is de eeuwen door voorzegd.
th