Niet praten over bomen
er ook niet over doorbomen
simpelweg
gewoonweg
doen
neen, niet weg doen
maar actie ondernemen
tegen ontbossing en klimaatproblemen
dat is immers waar het om gaat
ook al is het ocharme een druppeltje op een hete plaat
little by little becomes little a lot...
plant dus een boom of nee
plant er twee
ze geven leven , zuurstof, onderdak, schaduw en nog zoveel meer
doe het gewoon een keer
en weet
de beste tijd om een boom te planten
in een wei, je tuin of aan waterkanten
is niet de winter of de herfst
maar was gisteren
je kunt niet snel genoeg zijn
grift dat aub in je bewustzijn
bied de natuur jouw helpende hand
plant een keer een plant
realiseer een toekomstdroom
plant een boom
geef natuurpracht
aan het nageslacht
vogels komen er nestelen
rupsjes eten van zijn bladeren
jij kunt genieten van zijn schaduw in volle zon
de boom is gewoon een pure levensbron
en in de herfst
ja in de herfst
kleuren er veel
mooi rood en okergeel
als dank voor hun zijn
op jouw terrein