Herbeleving.
Er schuilt in ieder
herbeleving
geboortejaar , huwelijk, herstel uit pijn
zo raakt rond Kerst
ons ’t Kind geboorte
waar hemel en aard verbonden zijn.
Wij mengen leven
dood , herleven
met die geboorte , ’t lijden ook
je hoort ’t op straat
leest ’t in gedichten
snufjes van werelds levensrook.
Goed is het in die
herbeleving
’t besef te vatten God heeft ons lief
in Hem kan toekomst
zich ontplooien
Hij wierp Licht ons tot gerief.
Kerstmis is weten
tussen donk’re plooien
dat kerst ons overwinning bracht
in herbeleving
van ’t bedoelen
ombuiging van verloren kracht.
th